Новини

Български Дарителски Форум: Доброто никога не е достатъчно

Кампанията “Доброто никога не е достатъчно” (#dobro, август 2021) се организира от Български дарителски форум. Тя представя смислени и ефективни партньорства между компании и граждански организации, обединили усилия в подкрепа на общественозначима кауза.

С огромна радост искаме да съобщим, че камппанията в Платформата приключи успешно. Благодарение на подкрепата от дарители успяхме да закупим автомобил за нуждите на Фондация Проект Северозапад. Той ще ни помогне да стигнем до повече хора. Благодарим ви от сърце!

 
Текст: NOVA
 
Ако за едни пандемията донесе самота заради невъзможността да се виждат с близките си, то за други това е начин на живот. Виктория Бояджиева ни отвежда в две села, по чиито улици през повечето време цари тишина. За да се вслуша в тях, основателката на една фондация се мести от София в Северозапада.

 
 
Преди година и половина Яна Рупева се премества от София в село Лютиброд. Защото “няма как да се менажира подобно нещо дистанционно”, казва тя. “Подобното нещо” е нейният проект “Северозапад”. За него Рупева беше отличена със специалната награда за вдъхновение на годината от Българския хелзинкски комитет.

 
 
На онлайн церемония, състояла се в Международния ден за правата на човека - 10 декември, бяха огласени традиционните правозащитни награди "Човек на годината" на Българския хелзинкски комитет (БХК). На нея бяха връчени виртуално десет награди на личности и организации, които имат съществен принос и активност през изминалата година за утвърждаване на човешките права, за защита на животните и за опазване на природата в Република България.

С огромна гордост искаме да съобщим, че Фондация Проект Северозапад и нейния директор - Яна Рупева са номинирани за наградата "Човек на годината"! Наградите Човек на годината са отличия за смелите и сърцати хора и инициативи, които са се борили за по-добро общество по вдъхновяващ начин през изминалата година.
©2024 Фондация Проект Северозапад. Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search