Новини

Интервю на Яна Рупева, директор на фондация „Проект Северозапад“, в БНР, програма "Христо Ботев", автор Оля Стоянова

Северозападът е магично място, според Йордан Радичков, пълно с верблюди и легенди. Северозападна България е красиво място – диво и запазено, ще ви кажат онези, които обичат да пътуват.
Според статистиката обаче Северозападната България е едно от най-бедните места в Европейския съюз. Но оказва се, че този факт открива широко поле за действие. Поне според една шепа ентусиасти от фондация „Проект Северозапад“.

За няколко часа кампанията на Фондация "Проект Северозапад" в Платформата.бг събра нужните средства за лечение на Миро* и малко отгоре. 430 лева ще бъдат достатъчни за логопедична терапия в първите 3 месеца, която предстои на младия човек след операция на небцето.

От 01 декември 2017 Фондация "Проект Северозапад" започна работата си по проект за домашни помощници за зимните месеци, финансиран от Фонд „Нашите Родители“ на Фондация BCause. Петима домашни помощници вече работят в домовете на 20 възрастни мъже и жени от селата Игнатица, Оселна и Люти брод.

"Проект Северозапад" спечели 5544 лева за оборудване на Работилницата за сувенири от Обществения борд на Телъс Интернешенъл (TELUS International). На официална церемония във Френския културен институт директорът на фондацията Яна Рупева получи чека за одобрената сума.

©2018 Фондация Проект Северозапад. Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search