Новини

Фондация "Проект Северозапад" с престижна награда от НСОРБ за партньорство с Община Мездра

 
Фондация "Проект Северозапад" беше отличена от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с награда "Партньор на общините" в категорията "Средна община". Това стана на връчването на традиционните Годишни награди на НСОРБ, което се състоя на 12 октомври в столичната резиденция "Бояна".

 Фондацията е удостоена с този приз за партньорството й с Община Мездра при реализирането на социални проекти през 2020 г. със значим принос за местната общност. Номинацията е подадена от Община Мездра и одобрена от Управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините.

 nagradi nsorb logo

 
Община Мездра и Фондация "Проект Северозапад" работят съвместно вече повече от 5 години. Досега Фондацията е осигурила финансиране на съвместни проекти за над 250 000 лв., предимно в социалната сфера: услуги за възрастни хора и лица с интелектуални затруднения, трудотерапевтична арт работилница и патронажна кухня, която доставя ежедневно храна на нуждаещи се в 12 населени места от региона.
Почетната грамота и плакет бяха връчени на Яна Рупева, директор на Фондация "Проект Северозапад", от Златко Живков - член на УС на НСОРБ, кмет на Монтана, и Ивелина Василева - председател на Парламентарната комисия по околната среда и водите в 44-ото Народно събрание, в присъствието на кмета на Мездра Иван Аспарухов.
 
 
"В Деня на българската община Фондация "Проект Северозапад" и Община Мездра получиха награда за своето партньорство. Благодарни сме за оценката на съвместната ни работа вече повече от 5 години!", споделиха по този повод от Фондацията.
На същата церемония Община Мездра беше удостоена със сертификат за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление 2020-2022 г. Така, наред с Община Ловеч, която получи три награди, Община Мездра си тръгна с две отличия от Годишните награди 2020 на НСОРБ.
Освен "Партньор на общините", на форума бяха връчени ежегодните награди за "Общински инвеститор", "Принос за развитие на местното самоуправление" и "Гласът на общините" в три категории - голяма, средна и малка община, както и специалната почетна награда "Протегната ръка".
©2024 Фондация Проект Северозапад. Всички права запазени! Уеб агенция "Кая Про" ООД

Search